Saturday, January 22, 2011

JAEC at Agroville

Lawatan oleh deligasi² negara ASEAN yang terdiri daripada negara Japan, Indonesia, Vietnam dan Philippines sempena "The Join Annual Meeting JAEC 2011" ke kebun kami. Antara tetamu terhormat yang turut hadir dimajlis ini ialah:-
  1. Y.B Dato' Haji Tan Mohd. Aminuddin B. Haji. Ishak - Pengerusi Jawatankuasa Pertanian, Industri Asas Tani dan Ehwal Felda Negeri Pahang.
  2. Y.B Dato' Haji Ismail B. Haji Abd Muttalib - Ahli Parlimen Maran.
  3. Dato' Safie B. Baharom - Pengarah Bahagian Pengembangan Pertanian dan Industri Asas Tani.
  4. Dato' Hjh Kamariah Binti Ismail - Pengarah Pertanian Negeri Pahang.
Kami juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang terlibat menjayakan majlis tersebut terutama Pegawai Pertanian Daerah Maran iaitu En. Muhammad khalil B. Idris dan kakitangannya yang turut membantu menjayakan majlis tersebut.

Lebih seminggu kami membuat persiapan untuk menerima tetamu² tersebut, pada peringkat awalnya kami akan membawa tetamu tersebut melawat 2 tapak projek kami. Kedua² kawasan tersebut kami telah persiapkan untuk menerima mereka tetapi disebabkan kesuntukan masa kerana hari jumaat mereka hanya melawat 1 sahaja tapak projek iaitu dikawasan tanaman nangka madu.

Lawatan ini sebenarnya banyak memberi kesan positif kepada kami, pada kami lawatan daripada pemimpin² dan pihak atasan Jabatan Pertanian merupakan satu penghargaan atas usaha kami dalam bidang ini. Kata² semangat dan buah pendapat daripada membakar semangat untuk kami terus maju dimasa hadapan.


1 comment:

Anonymous said...

salam,adik taufiku
tahniah diatas lawatan orang penting
dalam organisasi pertanian.tetapi
jika uncle yg tak somebody ,datang
ke kebun taufiku,adakah sudi terima?
apa2 pun SYABAS dan bravo.
semuga bertambah maju dan BERJAYA.

Related Posts with Thumbnails